Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Testkontroll, izomkontroll képes leírás - Agykontroll.tlap.hu
részletek »

Testkontroll, izomkontroll - Agykontroll.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: agykontroll.tlap.hu » Testkontroll, izomkontroll
Keresés
Találatok száma - 11 db
7 napos testkontroll diéta

7 napos testkontroll diéta

Az új testkontroll, vagy szelektív diéta lényege, hogy nem kevesebbet, hanem másképp kell enni. A Kiskegyed jóvoltából teljes 7 napos étrend receptekkel! A módszer alapja, hogy a fehérjében gazdag élelmiszereknek savas emésztőnedvekre, a szénhidrátban gazdag ételeknek pedig lúgos emésztőnedvekre van szükségük a lebomláshoz.

A diéta részletes ismertetése

A diéta részletes ismertetése

A testkontroll diéta korábban nem mint fogyókúrás módszer, hanem inkább mint egy egészséges étrend volt jelen, viszont egyszerűen rájöttek arra, hogy fogyókúraként is hasznos, így ekképpen is elterjedt. A testkontroll diéta alapjait a 90-es években Magyarországon is megjelent Harvey és Marilyn Diamond Testkontroll című könyve mutatja be.

Egészségkuckó - Izomkontroll

Egészségkuckó - Izomkontroll

Döbbenetes újdonság Dr. Thomas Hanna módszere a szomatika vagy izomkontroll. Rájött, hogy számtalan, elkerülhetetlennek hitt, vagy tévesen az öregedésnek tulajdonított betegség és állapot valójában hibás beidegződés következménye. A lassan, tudatosan végrehajtott speciális gyakorlatok megelepően gyors és tartós változást hoznak létre, mert az agy-izom kapcsolat egyfajta újratanítását érik el.

Feldenkrais módszer

Feldenkrais módszer

Testünk érzékelése a Feldenkrais gyakorlatok végzése során játékosan, kísérletezve finomodik. Tanulás az éberség útján, ahol a mozgás az eszköz. A Feldenkrais-módszerről egyre többen ismerik fel, hogy bármely életkorban hatékonyan segíti hozzá az embert a jobb életminőséghez és a jó közérzethez.

Feldenkrais mozgásterápia

Feldenkrais mozgásterápia

Szeretné hatékonyabban fokozni sport-és művészi teljesítményét? A Feldenkrais módszer segítségével reális esélyünk van rá, hogy a modern kor egyik legkellemetlenebb mozgásszervi panaszától, a hát- és derékfájástól tartósan megszabaduljunk, és egyúttal egészségesebbé váljunk. Érdemes megpróbálni mindenkinek! - Dr. Tóth János ortopéd szakorvos

Gyógytorna - izomkontroll

Gyógytorna - izomkontroll

Izomkontroll - gyógytorna új módszerrel A mai felgyorsult és stresszel teli világban mind felnőtteknél, mind gyermekeknél felléphetnek olyan panaszok, mint izomfeszülés, izomcsomó, izommerevség, izomfájdalmak. Súlyosabb esetben kialakulhat: mozgáskorlátozottság, erősen görbült nyak, gerincferdüléses görbületek, járáshibák, krónikus és meghatározhatatlan eredetű fájdalom (derék-, hát-, váll-, nyak-, fejfájás stb.)

Még több diéta

Még több diéta

Testkontroll - Nem keverendő össze a testsúly kontroll-lal, mely egyszerűen csak annyit jelent, hogy ellenőrzésünk alatt tartjuk a testsúlyunkat. Ennek a diétának Harvey Diamond a legismertebb népszerűsítője. Elméletének lényege, hogy a különböző ételeket nem szabad keverni, mert azok akkor erjednek, és különböző mérgeket képeznek a szervezetben. Tehát szerinte nem az a lényeg, hogy mit eszünk, hanem hogy mit mivel kombinálunk. Szerzőtársa, Marilyn korábban betege volt, jelenleg a felesége. Mintaszerűen dicsőíti Harvey Diamondot minden lehetséges fórumon.

Szomatika

Szomatika

Szomatika-izomkontroll terapeuták az országban. Szomatika ismertetése. Időskor és a mozgás. A stressz hatása izmainkra. Senzo motoros amnézia fogalma. Oldalunk átfogó képet nyújt az érdeklődőknek a Szomatika fogalmáról, hatásairól, a terapeuták elérhetőségeiről. A stressz hatása az izomzatra: Amikor a szervezet kilendült nyugalmi állapotából, fokozottan reagál az ingerekre, aktiválódnak az egyensúlyt újra megteremtő szabályozó rendszerek, stresszes állapot alakul ki. Ezt a stresszhatást lehet szomatikával helyrehozni.

Testkontroll diéta

Testkontroll diéta

A testkontroll diéta lényege az élelmiszerek, ételek megfelelő kombinációjában, összeállításában van. Nincs szükség kalória számlálásra, vagy az adagok csökkentésére, hanem elegendő megtanulnunk, hogy kedvenc ételeinket milyen összeállításban érdemes fogyasztanunk ahhoz, hogy azok összhangban legyenek szervezetünk természetes emésztési folyamatával.

Hirdetés
Testkontroll módszer

Testkontroll módszer

A testkontroll-program évek óta a táplálkozási szakemberek egyik kedvelt célpontja. Ez azonban csak csorbítani tudta népszerűségét, teljesen megtörni még nem. Mi lehet a testkontroll titka? A program megalkotója Marilyn és Harvey Diamond, akik közül az utóbbi elvileg táplálkozástudományt is tanult. Azonban diplomáját sem akkor, sem azóta nem ismerik el, mivel a főiskola szakmai hiányosságok miatt nem volt jogosult ilyen képzést folytatni.

Vércsoportdiéta és testkontroll

Vércsoportdiéta és testkontroll

Ki erre, ki arra esküszik. Nem könnyű kiigazodni a sok táplálkozási irányzat között, ám a nagy tavaszi megújulások időszakában jó, ha tudjuk, mi a jó. Talán már mindannyian ismerjük ezeket a szavakat, de nem tudjuk pontosan, melyik rendszer mire alapul, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár. Mielőtt harcosan elköteleznénk magunkat valamelyik irányzat mellett, érdemes alaposan tájékozódnuk a témában, hogy pontos informácók birtokában választhassuk ki a számunkra legmegfelelőbb táplálkozási rendeszert.

Tuti menü